Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην Ισπανία είναι γεγονός. Σήμερα (13/09) στις 19:30 η Barcelona θα αντιμετωπίσει την Real Madrid για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας μετά τις επιβλητικές νίκες των “αιωνίων αντιπάλων” κόντρα σε Baskonia και Tenerife αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η Real Madrid επικράτησε επί της Tenerife με 92-79 παίρνοντας το δεύτερο “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι “Μαδριλένοι” είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Rudy Fernandez, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους, ενώ από 12 σημείωσαν οι Anthony Randolph και Gabriel Deck. Από την άλλη, η Tenerife είχε σε καλή βραδιά τον Marcelo Huertas, o oποίος τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους.

Το πρώτο “εισιτήριο” για τον τελικό του Super Cup Ισπανίας είχε κερδίσει η Barcelona με τη νίκη της κόντρα στην Baskonia με 72-68. Η ομάδα του Saras Jasikevicius είχε ως πρωταγωνιστή τον Alex Abrines που “σταμάτησε” στους 19 πόντους, ενώ ο Nikola Mirotic πρόσθεσε 13. 

Άστοχος ήταν ο Νικ Καλάθης που τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 4 πόντους και 1/9 σουτ, έχοντας δώσει όμως παράλληλα και 8 ασίστ. Για την Baskonia, ξεχώρισαν οι Luca Vildoza και Alec Peters που σημείωσαν 14 πόντους έκαστος στο παιχνίδι. 

Σήμερα (13/09) λοιπόν στις 19:30 Barcelona και Real Madrid “ρίχνονται στη μάχη” για την κατάκτηση του Super Cup Ισπανίας!