Απίστευτο το Σαββατοκύριακο στην Ισπανική Liga Endesa. Παιχνίδια για όλα τα γούστα.

Η Ρεάλ πέρασε από την έδρα της Ομπραντόιρο με 76-83 εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική δεύτερη περίοδο που την επέτρεψε να ξεφύγει στο σκορ. Παρέμεινε η μοναδική αήττητη στην ACB και το πιο σημαντικό έβγαλε αντίδραση μετά την “σφαλιάρα” από την Ζαλγκίρις την Πέμπτη στο Κάουνας. Για την “Βασίλισσα” το κουπί στην επίθεση τράβηξαν οι δύο Αργεντίνοι, Καμπάτσο και Λαπροβίτολα με 14 πόντους έκαστος ενώ το παιδί-θαύμα της ομάδας του Πάμπλο Λάσο, Ουσμάν Γκαρούμπα μπορεί να ήταν άστοχος πετυχαίνοντας τρεις μόλις πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής αλλά μάζεψε 13 ριμπάουντ δείχνοντας σε όλους τι είναι ικανός να κάνει και σε αυτόν τον τομέα.

Η Φουενλαμπράδα έχανε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και βρέθηκε στο -15 στο 30′ (54-69) και στο -10 στο 35′ (64-74). Με επικό 11-0 σερί που κορυφώθηκε στο τρίποντο του Ριτσότι για το προσπέρασμα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν απίστευτη ανατροπή σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με σερί και από τις δύο πλευρές.

Η Βαλένθια δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διαχειριστεί ούτε την Ευρωλίγκα ούτε το Ισπανικό πρωτάθλημα και η Μάλαγα άδραξε την ευκαιρία και έφυγε με σπουδαίο διπλό. Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, οι Ανδαλουσιάνοι με επιθετικό πλουραλισμό κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, φτάνοντας με μεγάλη ευκολία στο τελικό 63-79.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας βρει τα πατήματα της, με μία εξωπραγματική τρίτη περίοδο (29-12) καθάρισε εύκολα το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια του Γιάννη Μπουρούση (5 πόντους, 9 ριμπάουντ) και πλέον επικεντρώνεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα. Για τους “μπλαουγκράνα” από 20 πόντους είχαν οι Μίροτιτς, Ντέιβις με τον Ισπανό να κατεβάζει 10 ριμπάουντ και τον Αμερικανό 8.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:



 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/10

Γκραν Κανάρια-Μπανταλόνα

Μούρθια-Ομπραντόιρο

Μάλαγα-Εστουντιάντες

Σαν Πάμπλο Μπούργκος-Βαλένθια

Κυριακή 27/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Μανρέσα

Μπιλμπάο-Φουενλαμπράδα

Ρεάλ Μπέτις-Ανδόρα

Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα

Τενερίφη-Μπασκόνια

Η Βαθμολογία: