Η Barcelona παρουσίασε και επίσημα σήμερα το νέο της μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, τον Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ, που αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τους Καταλανούς μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης των «μπλαουγκράνα».

Ο Καλάθης ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα και από ιατρικές εξετάσεις, «έσταξε μέλι» για την ομάδα και τον νέο του προπονητή και άλλοτε συμπαίκτη του, στον Παναθηναϊκό, Saras Jasikevicius.

Αναλυτικά ο Νικ Καλάθης είπε:

Για τη νέα σελίδα της καριέρας του: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για μια ομάδα όπως η Barcelona, που είναι πρώτου επιπέδου ομάδα. Για μένα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη και για μένα ήταν μια εύκολη επιλογή.

Έπαιξα στην Ελλάδα για 8 χρόνια και όταν η Barcelona με κάλεσε και μου είπε ότι ενδιαφέρονταν για μένα, είπα γρήγορα το «ναι». Για μένα ήταν πάντα όνειρο να έρθω εδώ και μόλις με κάλεσαν δεν δίστασα. Θα έχω συμπαίκτες όπως ο Mirotic, ο Higgins, ο Claver».

Για τον νέο του προπονητή: «Ο Jasikevicius είναι ο τέλειος προπονητής και μαζί θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Στην αρχή της καριέρας μου φαινόταν σαν να είναι πολύ σκληρός προπονητής, αλλά τώρα θεωρώ πως είναι τέλειος για την Barcelona».

Για τον Thomas Heurtel με τον οποίο θα «συγκατοικεί» στο «1»: «Σέβομαι ιδιαίτερα τον Heurtel, είναι ένας από τους καλύτερους πάσερ στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα ταιριάξουμε πολύ καλά και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον Mirotic: «Είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, στον οποίο θα πρέπει να πασάρουμε σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Είναι το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας».