Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 16 παικτών που καλεί στην Εθνική Ισπανίας ενόψει της προετοιμασίας της ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Από την λίστα απουσίαζαν τα ονόματα των Σέρχι Ροντρίγκεθ, Ιμπάκα και εκείνο της πιο ηχηρής μεταγραφής φέτος στην Ευρώπη, του Νίκολα Μίροτιτς, που άφησε το ΝΒΑ και θα παίζει πλέον στην Μπαρτσελόνα. Αμέσως δημιουργήθηκε… θόρυβος για όλους τους παίκτες που δεν κλήθηκαν, αλλά ο μεγάλος χαμός έγινε με τον Μίροτιτς.

Ο 30χρονος φόργουορντ, όμως, έβαλε αμέσως τα πράγματα στη θέση τους. Ετσι σε γραπτή του δήλωση εξήγησε τους λόγους που δεν θα είναι στην Εθνική και τόνισε ότι προερχόταν από δυο σοβαρούς τραυματισμούς και ήθελε να δουλέψει το καλοκαίρι για να τους ξεπεράσει και να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Μίροτιτς:

«Αγαπημένοι φίλοι

Σήμερα η ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και παρά την επιμονή του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο και του προέδρου, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, έχω πάρει την πολύ σημαντική απόφαση να μην είμαι παρών στο τουρνουά.

Ήταν κάποιες εβδομάδες πολύ σημαντικές, πολλών αλλαγών στη ζωή μου και της οικογένειάς μου. Η ένταση αυτών των αποφάσεων μαζί με τον απαιτητικό finish στο ΝΒΑ, με έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

Κατά την διάρκεια της σεζόν υπέφερα από δύο σημαντικούς τραυματισμούς, έναν στον αστράγαλο κι έναν στο χέρι, ο οποίος συνέβη στο τέλος της σεζόν. Και οι δύο έχουν βάλει φρένο στην εξέλιξή μου για να ανταποκριθώ στο μεγάλο επίπεδο. Τώρα πλέον έχω αποφασίσει να δουλέψω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ στην επιστροφή μου στην Ευρώπη. Το χρειάζομαι κι είμαι πεπεισμένος ότι αυτό πρέπει να κάνω.

Η δέσμευσή μου με την ομοσπονδία πάντα θα υπάρχει πάντα και θα υποστηρίζω τους συμπαίκτες μου, σαν ένας ακόμα οπαδός, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας».

 

Η ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΡΟΤΙΤΣ