Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα της ACB, η Baskonia κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη στο τέλος της αναμέτρησης και εν τέλει να επικρατήσει με 96-92 επί της Estudiantes.

Με αυτή τη νίκη, οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 22-8 και βρίσκονται σταθερά πλέον στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, σε αντίθεση με την ομάδα του coach Cuspinera που υποχώρησε στο 9-21 και παλεύει για τη σωτηρία της.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Rokas Giedraitis, o οποίος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά, “σταματώντας” στους 34 πόντους με 7/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 8/11 ελεύθερες βολές. Άξιος συμπαραστάτης του με “double-double” μάλιστα στάθηκε ο Pierria Henry, o oποίος σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ. Πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Zoran Dragic, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους, ενώ ο Τadas Sedekerskis πρόσθεσε ακόμη 12 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. με τη σειρά του.

Από την άλλη πλευρά για την Estudiantes ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Edgar Vicedo, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Nemanja Durisic, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους και “κατέβασε” 6 ριμπάουντ. Τέλος, αρκετά θετική ήταν και η παρουσία του Alec Brown, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και πήρε 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 55-44, 72-69, 96-92

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ