Η Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις Λίγκες που διοργανώνονται εκτός της ACB, όπου έχουν ήδη παρθεί οι αποφάσεις (τουρνουά σε μία πόλη για την ανάδειξη του πρωταθλητή, κανένας υποβιβασμός).

Επειδή ακριβώς καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί από τα “σαλόνια” του Ισπανικού μπάσκετ, την νέα σεζόν η ACB θα έχει 20 ομάδες καθώς στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να διοργανωθεί αντίστοιχο τουρνουά για την Β’ Κατηγορία (LEB ORO), από το οποίο θα πάρουν την άνοδο δύο ομάδες!

Αρχικά, η βασική προτεραιότητα που ξεκαθαρίστηκε έχει να κάνει με το θέμα της Υγείας, όπου μέχρι τις 25 του τρέχοντος μήνα θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας να έχει δώσει εγγύηση πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούν να διεξαχθούν αγώνες.

Με βασική προϋπόθεση το παραπάνω, οι δύο πρώτες του βαθμολογικού πίνακα, CB Ciudad de Valladolid και Gipuzkoa (ισοβαθμούσαν με ρεκόρ 18-6 στην κορυφή, πριν την διακοπή) θα παίξουν ένα ματς, στο οποίο αν η Valladolid κερδίσει ή χάσει με μέχρι τρεις πόντους θα πάρει το απευθείας εισιτήριο για την Liga Endesa, ενώ αν η Gipuzkoa κερδίσει με 5+ πόντους θα πανηγυρίσει εκείνη την απευθείας άνοδο. Αυτό διότι στο ματς του πρώτου γύρου η Valladolid είχε κερδίσει 81-77 (δηλαδή με τέσσερις πόντους).

Εν συνεχεία, τρεις αγώνες θα παιχτούν μεταξύ των ομάδων που ταξινομούνται μεταξύ του τρίτου και του όγδοου: Τρίτος εναντίον όγδοου, τέταρτος εναντίον έβδομου και πέμπτος εναντίον έκτου. Οι τρεις νικητές, μαζί με την ηττημένη ομάδα του αγώνα για την απευθείας άνοδο, θα παίξουν ημιτελικούς και έναν τελικό, του οποίου ο νικητής θα πανηγυρίσει τη δεύτερη θέση προβιβασμού στην ACB!

Παρόμοιο το πλάνο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των Ανδρών και Γυναικών, με κοινή συνισταμένη, τον κανέναν υποβιβασμό.

Πλέον, περιμένουμε την 25η Μαΐου για να δούμε αν αυτό το πλάνο θα προχωρήσει.

Tags:
ACB LEB Oro