Ήταν ένας τελικός που τα είχε όλα. Ένταση, πάθος, εναλλαγές, μάχες σώμα με σώμα, τρομερό φινάλε. Η Baskonia «σκότωσε» την Barcelona στον τελικό της ACB, πήρε τη νίκη 69-67 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το 4ο συνολικά πρωτάθλημα των Βάσκων και το πρώτο μετά από 10 ολάκερα χρόνια.

Το ματς είχε στιγμές βγαλμένες από το… μυαλό του μετρ των θρίλερ, Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μα και στιγμές ανθρώπινες, που όλα τα συναισθήματα βγήκαν στην επιφάνεια.

Το ματς κρίθηκε τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Polonara με μια μαγική ασίστ, έδωσε την μπάλα στον Vildoza, ο οποίος πέτυχε το καλάθι και έκανε το 69-67 για την Baskonia. Ο Higgins έκανε το τελευταία τρίποντο της απελπισίας, αλλά δεν βρήκε στόχο και οι Βάσκοι πήραν τη νίκη.

Μετά το ματς οι παίκτες της Baskonia έγιναν έναν κουβάρι. Μα η πιο δυνατή σκηνή ήταν σίγουρα εκείνη με τον Polonara. Ο Ιταλός παίκτης των νικητών ανέβηκε στις εξέδρες, Έκατσε μόνος του στα σκαλιά του «La Fonteta» της Βαλένθια εκεί και έβαλε τα κλάματα. Έβγαλε όλη την ένταση που είχε μέσα του.

 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ POLONARA

 

 

TO TEΛEYTAIO ΚΑΛΑΘΙ