Το εισιτήριο για τα ημιτελικά πήρε η MoraBanc Andorra μετά από ένα επεισοδιακό φινάλε κόντρα στην Τενερίφη. Εκεί περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Unicaja-Zaragoza

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι πήραν ρυθμό γρήγορα στο παιχνίδι και για τρία δεκάλεπτα είχε δείξει πως είναι το αφεντικό πάνω στο παρκέ. Μάλιστα, το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν τα καλύτερά της αμυντικά αφού η ομάδα της Tenerife δεν κυκλοφορούσε την μπάλα εύκολα και δεν έβρισκε ξεμαρκάριστα σουτ. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και η MoraBanc Andorra φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή της. Μάλιστα 35 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού έφτασαν να χάνουν με 85-84. Ωστόσο με ψυχραιμία στη συνέχεια κατάφεραν να πάρουν μια “μυθική” πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. 

Η Tenerife είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Marcelinho Huertas που σημείωσε 20 πόντους, αλλά και τον Giorgi Shermadini με 19 πόντους, που όμως δεν στάθηκαν αρκετοί για να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Από την άλλη, η MoraBanc Andorra κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση. Κορυφαίοι ήταν ο Dejan Todorović που πέτυχε 20 πόντους, ενώ αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Moussa Diagne με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-28, 44-49, 62-70, 85-87.

Τenerife (Vidorreta): Χουέρτας 20 (2), Σαλίν 13 (3), Γουάιτ 4, Μπόγρης 7, Κονατέ 8 (2), Λούντμπεργκ 2, Γιούστα 9 (3), Γκίελο, Σερμαντίνι 19, Λόπεθ, Γκέρα.

Αndorra (Νavarro): Σι 4, Μάσενατ 11 (1), Χάνα 7 , Τοντόροβιτς 20 (3), Ντιανέ 14, Πέρεθ 4, Λόβετ 4, Γουόκερ 8 (2), Σενγκλίν 8 (1), Μούσλι 7.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ