Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν δείχνει να μένει μόνο στις απειλές περί αποχώρησης από τις ισπανικές διοργανώσεις μετά τον σάλο που ξέσπασε με την τραγική διαιτησία των Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ στον τελικό του Copa Del Ray με την Μπαρτσελόνα.

Οι Μαδριλένοι είχαν πει ότι σκέφτονται την αποχώρηση από τις ισπανικές διοργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας και φαίνεται ότι δεν αφήνουν το θέμα να περάσει έτσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «As» oι άνθρωποι της Ρεάλ έδωσαν εντολή στο νομικό τμήμα του συλλόγου να ξεκινήσει την νομική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει πράξη η «απόσχιση» της ομάδας από τις ισπανικές διοργανώσεις!

H ACB και η Ενωση Ισπανών διαιτητών είχαν δικαιώσει με ανακοινώσεις τους την Ρεάλ που «ουρλιάζει» ιδιαίτερα για την τελευταία φάση της παράτασης που έκρινε το ματς αλλά οι Μαδριλένοι χαρακτήρισαν  «λυπηρές» τις εξηγήσεις αυτές.

Οσο για την επίμαχη φάση που έκρινε το ματς… Ο Ράντολφ κόβει καθαρά τον Τόμιτς, αλλά οι διαιτητές έδωσαν ότι το καλάθι μετράει, διότι θεώρησαν ότι η μπάλα είχε χτυπήσει στο ταμπλό μετά το σουτ του Κροάτη σέντερ της Μπαρτσελόνα. Οι Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ είδαν το instant replay, αλλά δεν είδαν ότι το κόψιμο ήταν καθαρό και έτσι μέτρησαν το καλάθι και οι Καταλανοί κέρδισαν το ματς.