Η «Marca» μπορεί να θεωρεί ότι είναι «καθαρή» εφημερίδα και δεν έχει δεσμεύσεις, αλλά το γεγονός ότι ψηφίζει… Ρεάλ δαγκωτό και είναι… φίλα προσκείμενη στους Μαδριλένους δεν κάνει απλά «μπαμ», αλλά είναι γνωστό ακόμα και στο τελευταίο χωριό της Ισπανίας. Και αυτό φαίνεται συνέχεια. Οπως τώρα. Η Ρεάλ φαίνεται να έβαλε και την «Marca» στο παιχνίδι της ολομέτωπης επίθεσης που έχει εξαπολύσει κατά της διατησίας μετά τα τραγικά σφυρίγματα των διαιτητών στον τελικό του Copa Del Ray με την Μπαρτσελόνα.

Η ισπανική εφημερίδα στηρίζει την Ρεάλ και την στηρίζει με κάθε τρόπο. Όπως με το γκάλοπ που έκανε και είχε ως θέμα το ερώτημα αν πρέπει να αποχωρήσει ή όχι η Ρεάλ από τις ισπανικές διοργανώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα το 65% του κόσμου που ψήφισε (56.376 αναγνώστες) τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της «βασίλισσας».

Το ρεσιτάλ της «Marca» είχε και συνέχεια. Σε νέο άρθρο το ισπανικό έντυπο άφησε να εννοηθεί ότι θα καταρρεύσει η τηλεθέαση των εγχώριων διοργανώσεων αν η Ρεάλ αποχωρήσει από την ACB. Η ισπανική εφημερίδα ανέφερε (αυτή την φορά επικαλέστηκε στοιχεία της επίσημης εταιρείας μετρήσεων τηλεθέασης της Ισπανίας, της Kantar Media) ότι στην περσινή σεζόν το 55% του κόσμου που έβλεπε στην τηλεόραση σε κάθε αγωνιστική τα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, παρακολουθούσε τα ματς της Ρεάλ.

Οσο για τι είχε γίνει στον περίφημο τελικό οι Μαδριλένοι λένε  – και έχουν δίκιο σ’ αυτό – ότι ο Ράντολφ έκοψε κανονικά τον Τόμιτς στην τελευταία φάση της παράτασης, αλλά οι διαιτητές έδωσαν ότι η μπάλα είχε χτυπήσει ταμπλό πριν την τάπα και μέτρησαν το καλάθι με το οποίο κρίθηκε το ματς. Δεν λένε βέβαια, ότι λίγο πριν σε μια άλλη φάση ο Ράντολφ έκανε ένα σκληρό φάουλ (κάτι ανάμεσα σε κίνηση καράτε και κίνηση τάε κβον ντο) στον Σίνγκλετον που δεν σφυρίχθηκε ποτέ.