Την φανέλα της Μπαρτσελόνα θα φοράει στην νέα σεζόν ο Γιάκα Μπλάζιτς. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση του 28χρονου Σλοβένου γκαρντ φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί τον 5ο ξένο που πήρε σε αυτή την μεταγραφική περίοδο η ομάδα μετά τους Σίνγκλετον, Κούριτς, Πάνγκος και Πουστοβόι.

Ο Μπλάζιτς υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους μπλαουγκράνα.

Ο Σλοβένος είχε θεωρηθεί τεράστιο ταλέντο στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά τελικά δεν είχε την τεράστια εξέλιξη που περίμεναν όλοι.

Ο Μπλάζιτς έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά μπασκετικά βήματα στην Τρίγκλαν Κράνι (2007-09) και στην συνέχεια μετακόμισε στην Γκέοπλιν Σλόβαν (2009-11). Στην συνέχεια ήρθε η μεγάλη μεταγραφή και πήγε στην Ολίμπια Λουμπλιάνας (2011-13). Τις δυο επόμενες σεζόν πήγε στην Σερβία και έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα (2013-15) και από εκεί έκανε το μεγάλο άλμα και βρέθηκε για 2 χρόνια στην Μπασκόνια (2015-17), αλλά και πάλι δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό και έτσι πέρσι έπαιζε πάλι στην Ισπανία, αλλά στην Ανδόρα.

Υποδοχή από έναν φίλο

Στο γήπεδο των Καταλανών τον υποδέχθηκε ένας φίλος και συμπαίκτης από τα παλιά, ο Ανταμ Χάνγκα. Με τον Ούγγρο φόργουορντ έπαιζαν μαζί στην Μπασκόνια και πλέον θα αγωνίζονται και πάλι παρέα, αλλά αυτή την φορά στην Μπαρτσελόνα.