Οι «σειρήνες» από το NBA ηχούν πιο δυνατά από ποτέ στα αυτιά των Σέρχιο Γιούλ και Φακούντο Καμπάτσο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγαίνει στην αγορά μετά το τέλος της σεζόν, για να αναζητήσει τον αντικαταστάτη ενός ή και των δύο εκ των προαναφερθέντων.

Έτσι, φέρεται διατεθειμένη να χτυπήσει την πόρτα τεσσάρων εκ των καλύτερων γκαρντ της Ευρωλίγκας: του Κώστα Σλούκα, του Νάντο Ντε Κολό, του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και του Βασίλιε Μίσιτς. Για κάποιους από αυτούς θα ήταν εύκολο να μετακομίσουν στην Μαδρίτη και για άλλους πιο δύσκολο.

Πιο συγκεκριμένα, η πιο εύκολη-θεωρητικά-περίπτωση είναι εκείνη του Ντε Κολό, αφού στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ υπό προϋποθέσεις ελεύθεροι μπορούν να είναι και οι Σλούκας και Ροντρίγκεθ που έχουν οψιόν από τη μεριά τους για ανανέωση με τις ομάδες τους.

Ο Βασίλιε Μίσιτς, ωστόσο, είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς η οψιόν που έχει στο συμβόλαιό του για την επόμενη χρονιά είναι στο «χέρι» της Εφές και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η τουρκική ομάδα να τον αφήσει να φύγει.