Στην πολύ δύσκολη απόφαση να πάρει… διαζύγιο με τον μέχρι πρότινος προπονητή της και μαέστρο των γεμάτων επιτυχίες τελευταίων ετών προχώρησε η γενική αρχή της Real Madrid το βράδυ της Δευτέρας (4/7), με τον Pablo Laso να αποτελεί και με επίσημη μορφή παρελθόν από τη Βασίλισσα έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια!

Ουσιαστικά, ο λόγος γι’ αυτό το ξαφνικό φινάλε στη μεταξύ τους σχέση δεν είναι άλλος από την κατάσταση της υγείας του Βάσκου τεχνικού, ο οποίος εδώ και περίπου ένα μήνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του έπειτα από έμφραγμα που υπέστη, με την ομάδα της Μαδρίτης να μη θέλει να ρισκάρει ουσιαστικά τη ζωή του και να του απαγορεύει εμμέσως πλην σαφώς να την προπονήσει άμεσα.

Συνολικά, στο 11χρονο πέρασμά του από την ισπανική πρωτεύουσα, ο Laso πρόλαβε να κατακτήσει 2 EuroLeague, 1 Διηπειρωτικό, 6 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα αλλά και ακόμα 6 Super Cup Ισπανίας -δηλαδή 21 τίτλους σε μια σχεδόν δεκαετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ρεάλ αποφάσισε να μην συνεχίσει μαζί με τον Πάμπλο Λάσο, καθαρά και αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους.

Μετά το έμφραγμα του προπονητή, η Ρέαλ είχε πολλές συζητήσεις με ιατρούς και ειδικούς σε καρδιολογικά θέματα και όλοι εξέφρασαν τη γνώμη τους για ρίσκο με την υγεία του, που αφορά την ενασχόλησή του με την ομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεάλ ζήτησε από τον Λάσο να σταματήσει να κοουτσάρει την ομάδα, σεβόμενη απόλυτα το οικονομικό σκέλος του συμβολαίου, με σκοπό να δει την σωματική κατάστασή του και να επανεξετάσει την κατάσταση τον Απρίλιο-Μάιο.

Η Ρεάλ θεωρεί ότι μετά το πρόβλημα αυτό, που οδήγησε σε χειρουργείο και αποκατάσταση σε ΜΕΘ, μία απόφαση άλλη από αυτή, θα ήταν ανεύθυνη στάση.

Η προτεραιότητα της ομάδας, πάνω από όλα, είναι η υγεία του Λάσο, σεβόμενη τον ίδιο.

Η Ρεάλ κατανοεί πως αυτή η απόφαση λυπεί τον προπονητή, αλλά τίποτα, ούτε καν η Ρεάλ, δεν είναι πάνω από την υγεία κανενός και το ρίσκο αυτό δεν μπορεί να μην υπολογίζεται».