Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πήρε το βάπτισμα το πυρός στην Ισπανία. Ο βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο, έκανε ντεμπούτο με την ομάδα Νέων της Murcia στην 4η κατηγορία της Ισπανίας και η πρώτη του εμφάνιση ήταν εξαιρετική.

Ο 19χρονος φόργουορντ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο παιχνίδι της Murcia με την Carolinas. Έκανε σπουδαίο ματς και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 93-69 επί της αντιπάλου της.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πέτυχε 28 πόντους με 6/9 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 6/8 βολές, πήρε 6 ριμπάουντ και έφτασε τους 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η επιλογή της Ευρώπης

Όλοι έλεγαν ότι ο «μικρός» αδελφός των NBAer, Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο θα παίξει στο NCAA. Εκείνος, όμως, είχε άλλη άποψη.

Ο «μικρός» Αντετοκούνμπο είχε πάει στις ΗΠΑ μετά τον ερχομό του αδελφού του Γιάννη στο ΝΒΑ και ζούσε εκεί με την οικογένειά του.

Φοιτούσε και έπαιξε μπάσκετ στο Λύκειο Dominican του Whitefish Bay του Wisconsin.

Όλοι περίμεναν να πάει σε Κολέγιο και να φυσικά παίξει στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Ο 19χρονος παίκτης όμως, τους εξέπληξε όλους. Αποφάσισε να μην πάει σε Κολέγιο και να μην παίξει στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα και να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάσκετ και να «ψηθεί».

Η ισπανική Murcia έμαθε τα νέα, τον πλησίασε και τελικά τον απέκτησε.

Ο «μικρός» Αντετοκούνμπο δεν έχει παίξει ακόμα με την πρώτη ομάδα στην ACB. Είναι μέλος της ομάδας των Νέων του συλλόγου και θα παίζει εκεί, μέχρι να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και να προωθηθεί φυσικά στην πρώτη ομάδα.

 

ΤΑ HIGHLIGHTS ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΕ ΤΗΝ MURCIA