Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, το κλίμα στη Barcelona δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά την αποτυχία κατάκτησης τόσο της EuroLeague όσο και της ισπανικής ACB, εξέλιξη που φέρνει στην πόρτα της εξόδου αρκετούς παίκτες -ανάμεσά τους και τον Νικ Καλάθη!

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι σχέσεις του Έλληνα PG με τον νυν προπονητή και πάλαι ποτέ συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό δεν είναι σε καθόλου καλό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι πια πιο πιθανό από ποτέ το τέλος στη σχέση του Καλάθη με τον οργανισμό της Καταλονίας!

Ουσιαστικά, ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ φαίνεται πως έχει ήδη προτάσεις στα χέρια του από τρανές ομάδες της EuroLeague, ωστόσο από τη στιγμή που είναι «δεμένος» με τους Ισπανούς μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 -για ένα χρόνο ακόμα δηλαδή- όλα είναι στα χέρια της Barcelona αναφορικά με το μέλλον του.
Από μεριάς τους πάντως, οι Καταλανοί βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Tomas Satoransky, ενός παίκτη που δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με τον Καλάθη -σε μια κίνηση που θέτει άτυπα εκτός ομάδας τον κορυφαίο ιστορικά πασέρ της Ευρώπης.