Η Υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, μίλησε για το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η σεζόν και πως είναι πιθανό να πάρει θετική απάντηση από την κυβέρνηση.

Όλα τα πρωταθλήματα στον πλανήτη έχουν παγώσει εν μέσω πανδημίας, έτσι και το Ισπανικό πρωτάθλημα.

Μία εκ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι η διεξαγωγή στην Ανδόρρα, αφού εμφανίζεται ως η πιο κατάλληλη έδρα για να ολοκληρωθούν εκεί τα υπολειπόμενα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, η Silvia Riva τόνισε: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει την πιθανότητα να ολοκληρωθεί η ACB, πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Διαφορετικά, δεν θα είχε νόημα. Πρέπει να υπάρχει η μέγιστη υγειονομική ασφάλεια.

Η Ανδόρρα βρίσκεται σε καλή γραμμή υγείας και η καμπύλη αντιστρέφεται. Έχουμε ήδη κάνει όλες τις δοκιμές και από την Τετάρτη θα ξεκινήσουμε νέες διαδικασίες για να τεστάρουμε τον πληθυσμό».

Επιπλέον, όσον αφορά τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, ανέφερε πως: «Τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών δημιουργούν δυνατότητες για εμάς. Θα εξετάσουμε επίσης την μικρή απόσταση ανάμεσα σε ξενοδοχείο και γήπεδο. Θα είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιηθούν αεροπλάνα».

 

 

Tags:
Liga ACB