Ο προπονητής της Murcia, Sito Alonso αποκάλυψε το παρασκήνιο της μεταγραφής του Άλεξ Αντετοκούνμπο στην ισπανική ομάδα και τον ρόλο που έπαιξε στις επαφές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Alonso τόνισε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άναψε το πράσινο φως για τη μεταγραφή του αδελφού του Άλεξ στην ισπανική ομάδα, όταν ο Ισπανός κόουτς του εξήγησε τα πλάνα που έχει για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Αντετοκούνμπο.

Ο κόουτς της Murcia τόνισε επίσης ότι αρχικά είχε μιλήσει με όλα τα αδέλφια, αλλά όλα μπήκαν σε σειρά όταν είπε στον «Greek Freak» τα σχέδια που έχει για τον Άλεξ και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει με τους νέους παίκτες.

O Alonso είπε για το όλο θέμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Colgados del aro»:

«Ο Άλεξ βρίσκεται υπό την επίβλεψη του αδελφού του, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις. Μιλήσαμε μέσω Zoom με όλα τα αδέλφια, εξηγώντας το πλάνο μας σε ό,τι αφορά τον Άλεξ, τις προπονήσεις και τη δουλειά που θα κάνουμε μαζί του… Έπειτα από την κουβέντα μας, έδωσαν τη συγκατάθεση τους ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Άλεξ είναι διαφορετικός από τον Γιάννη. Είναι πιο αδύναμος, ενδεχομένως λόγω της ηλικίας του. Είναι επίσης πολύ ευέλικτος, με άνοιγμα χεριών τα 2,18μ. Εξήγησα στον Γιάννη τον τρόπο που δουλεύω με τους νέους παίκτες. Ελπίζω να τον δούμε κάποια στιγμή στη Μούρθια για το reunion με τον αδελφό του».