Κάθε φορά που στεναχωριόμαστε, μας πνίγει η πίκρα για κάποια πράγματα – που αν το καλοσκεφτούμε είναι μικρά και δεν πρέπει να τους δίνουμε καμιά σημασία – θα πρέπει να σκεφτόμαστε τον Γολγοθά που κλήθηκαν να ανέβουν άνθρωποι σαν τον γκαρντ της Barcelona, Kyle Kuric.

Άνθρωποι που ο θάνατος τους την είχε στημένη, αλλά του ξέφυγαν αποτελώντας παράδειγμα προς  μίμηση για όλους. Αυτό θα μας κάνει να βλέπουμε την ζωή αλλιώς και να καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα πράγματα είναι αληθινά ασήμαντα.

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις της Barcelona μετά από επέμβαση που έκανε στο κρανίο. Ο Kuric γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του στην προπόνηση.

Στις 22 Αυγούστου είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο κεφάλι σε μια προπόνηση.

Στο κεφάλι είχε τεράστιο θέμα. Είχε… τεχνητό κρανίο και μετά το χτύπημα έπρεπε να μπει στο χειρουργείο για να αντικατασταθεί το τεχνητό κομμάτι.

Αυτό βέβαια, δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα είχε περάσει ως τώρα.

Τον Νοέμβριο του 2015, ο παίκτης είχε χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Σε εξετάσεις εντοπίστηκε ένας όγκος στο κεφάλι του.

Επρεπε να κάνει επέμβαση. Την έκανε. Μαζεύτηκε όμως, υγρό στο κρανίο και έπρεπε να αφαιρεθεί και να αποφορτιστεί η περιοχή. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το μέτωπό του σε νέα επέμβαση.

Μετά έπρεπε να αποκατασταθεί το μέτωπό μου. Η αποκατάσταση έγινε φυσικά με τεχνητό υλικό στην τρίτη κατά σειρά επέμβαση που έκανε.

Το τεχνητό υλικό «έσπασε» στις 22 Αυγούστου με το χτύπημα που σας είπαμε παραπάνω ότι δέχτηκε στην προπόνηση στο κεφάλι.

Μπήκε λοιπόν, ξανά χειρουργείο και έκανε την 4ην επέμβαση. Γύρισε όμως, ξανά στα παρκέ και οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν.

Όχι μόνο επειδή επέστρεψε, αλλά επειδή έδειξε για άλλη μια φορά ότι η ανθρώπινη δύναμη και η θέληση μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

 

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ KURIC