O Thomas Heurtel είναι απογοητευμένος από τον Saras Jasikevicius, διότι δεν του δίνει χρόνο και προτιμάει να έχει βασικό πόιντ γκαρντ τον Νικ Καλάθη. Ο Γάλλος πλέι μέικερ της Barcelona θεωρεί ότι ο Λιθουανός κόουτς δεν τον θεωρεί σημαντικό γρανάζι της ομάδας, τον έχει στην… απέξω και έτσι παίζει πλέον ελάχιστα στα ματς. Μάλιστα ο Heurtel δείχνει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους Καταλανούς.

Αυτό ισχυρίζεται ο Ισπανός δημοσιογράφος, Jose Ignacio Huguet σε ποστ που έκανε στο twitter, ο οποίος πάντως, δεν έκανε αναφορά στον Καλάθη και ασχολήθηκε μόνο με τον Heurtel και τον Saras..

O Jose Ignacio Huguet ανέφερε ότι ο Jasikevicius δεν ήταν ποτέ… οπαδός του Heurtel. Το καλοκαίρ, όμως, που ο Λιθουανός πήγε στην Barcelona, ο Γάλλος είχε ένα ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό του. Έτσι ο Saras επέλεξε να προσπαθήσει να… ενσωματώσει τον παίκτη στα πλάνα του. Αυτό όμως, δεν το πέτυχε. Ο ρόλος και ο χρόνος του Heurtel μειώθηκε και ο Γάλλος είναι απελπισμένος και θέλει να φύγει από τους «μπλαουγκράνα».

Ο Heurtel έχει παίξει φέτος σε 12 ματς (σε κανένα δεν ξεκίνησε βασικός) με την ομάδα στην Euroleague. Μένει στο παρκέ κατά μέσο όρο μόλις 13΄.31΄΄ και έχει απολογισμό 2,9 πόντους (με 21,1% στα τρίποντα), 1,2 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,8 λάθη.

Αντίθετα, ο Καλάθης έχει παίξει σε 15 ματς (στα 11 βασικός) έχοντας μέσο όρο 24΄.04΄΄ στο παρκέ και ο απολογισμός του είναι 7,3 πόντους (με 28,6% στα τρίποντα), 3,1 ριμπάουντ, 7,2 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 2,8 λάθη.