Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί η υπόθεση “Thomas Heurtel” στη Βαρκελώνη. Μετά την απόφαση της Barcelona να μην επιτρέψει στον Γάλλο γκαρντ να μπει στο ίδιο αεροπλάνο με την υπόλοιπη αποστολή για την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη, μετά το παιχνίδι με την Anadolu Efes, οι αντιδράσεις υπήρξαν πολλές.

Η καταλανική ομάδα υπερασπίστηκε την απόφασή της, τονίζοντας ότι ο παίκτης δεν θεωρείται από το απόγευμα της Τρίτης (22/12) μέλος της ομάδας, ενώ θέση υπέρ του Heurtel πήρε η Ένωση Παικτών της EuroLeague, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Barca. Το ίδιο έκαναν μέσω των social media και παίκτες της EuroLeague και μη: ο Mike James, o Kevin Seraphin, ο Evan Fournier

Όσο για το τι λέει ο ίδιος ο Γάλλος; Τίποτα… Ο Heurtel επέστρεψε μόνος του σήμερα (23/12) στη Βαρκελώνη από την Τουρκία, εντούτοις αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο στο αεροδρόμιο στους δεκάδες εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα sport, οι δύο πλευρές βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης για τη λύση του συμβολαίου του. Το οξύμωρο, μάλιστα, είναι ότι την προσεχή Κυριακή (27/12) η Barcelona θα αναμετρηθεί με τη Real, την ομάδα με την οποία ο Heurtel φέρεται να είχε μαζί με τον ατζέντη του, τον Misko Raznatovic, διαπραγματεύσεις πίσω από την πλάτη των Καταλανών.