Η Real Madrid έδειξε τα «δόντια» της απέναντι στη Barcelona και ξεκίνησε με «break» τους τελικούς (88-75), περνώντας στη δική της μεριά πλέον το πλεονέκτημα έδρας!

 

Οι Μαδριλένοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς, θέλοντας να «χτίσουν» απ’ την αρχή μια βάση στην οποία θα «πατήσουν» στη συνέχεια και πράγματι το κατάφεραν εξαιρετικά, ολοκληρώνοντας το 1ο δεκάλεπτο στο +13 (30-17) και με 4/5 τρίποντα! Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με το λάθος τρόπο να επιστρέψουν στο ματς και ν’ αποφύγουν το «break» και αυτό ήταν η ιδανικότερη συνθήκη για τη Real να ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτού, λοιπόν, ήταν η διαφορά να φτάσει μέχρι και τους 20 στα τέλη του ημιχρόνου, πριν αυτό ολοκληρωθεί με 31-49.

Το παιχνίδι συνέχισε να «κυλάει» στον ίδιο ρυθμό, με την ίδια εικόνα απ’ τη Barcelona και, φυσικά, μια ομάδα σαν τη «Βασίλισσα» δε θα μπορούσε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο. Τα λάθη των γηπεδούχων συνεχίζονταν, η καλή άμυνα της Real ολοένα και δυνάμωνε λόγω του μομέντουμ και, κάπως έτσι, η 3η περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους προηγούμενους με 23 πόντους διαφορά (51-74)! Οι «Blaugrana» πάντως έκαναν το καλύτερό τους τρίλεπτο στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου και με ένα 12-0 από 5 διαφορετικούς σκόρερ μείωσε στους 11 (63-74). Ένα τρίποντο του Deck αρκετά σύντομα «έκοψε» ουσιαστικά τη… φόρα της Barcelona, με το καλό της τρίλεπτο να μην έχει διάρκεια. Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Sarunas Jasikevicius ήταν να μειώσει μέχρι τους 10 στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά τίποτα παραπάνω, με τη Real να κάνει το 1-0 στη σειρά μέσα στο «Palau Blaugrana» και κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! 

 

Το παιχνίδι πάντως «σημαδεύτηκε» απ’ το σοκαριστικό τραυματισμό του Anthony Randolph (2 λάθη σε 5′ συμμετοχής), ενός παίκτη που έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα από τραυματισμούς, όταν σε μια προσπάθειά του να κλέψει τη μπάλα απ’ τον Mirotic «δίπλωσε» με άσχημο τρόπο το γόνατό του και, φυσικά, αποχώρησε απ’ το παρκέ, με το πρόβλημα να φαίνεται τεράστιο για τον Αμερικανό με το σλοβένικο διαβατήριο.

Οι πρώτοι… «κλέφτες» των γηπεδούχων (3 κλεψίματα ο καθένας) ήταν και οι πρώτοι σκόρερ τους, αφού ο Laprovittola σκόραρε 15 πόντους και ο Mirotic 13. Διψήφιος επίσης και ο Kuric (12 πόντοι, 2/7 τρίποντα), που συνέχισε τις μέτριες/κακές εμφανίσεις του, ενώ ο Καλάθης έμεινε χαμηλά με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 22′ συμμετοχής. Κορυφαίος των νικητών ο Deck με 18 πόντους και 55% εντός παιδειάς. Από κοντά και ο Hanga που σκόραρε 16 πόντους και «μοίρασε» 6 τελικές πάσες, ενώ εξαιρετικός συνολικά για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Causeur (15 πόντοι, 3 κλεψίματα). «Άγγιξε» το double-double o Yabusele (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

 

Δεκάλεπτα: 17-30, 31-49, 51-74, 75-88.

 

ΤΕΛΙΚΟΙ:

Barcelona (1)  0-1  (2) Real Madrid

*Η σειρά είναι best of 5, δηλαδή στις 3 νίκες.

*Η Barcelona έχει το πλεονέκτημα έδρας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ:

Game 1: Barcelona  75-88  Real Madrid (13/06)

Game 2: Barcelona – Real Madrid (15/06, 22:00)

Game 3: Real Madrid – Barcelona (17/06, 22:00)

Tags:
ACB