H Real Madrid ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την Barcelona στους τελικούς της Ισπανίας και πλέον με το εις βάρος της 2-0 βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο.

Ο Chus Mateo όμως στις δήλωσεις του δεν έκρυψε την ασιοδοξία του τονίζοντας ότι οι παίκτες του μπορούν να το γυρίσουν όπως είχαν κάνει και με τη Partizan φέτος στα playoffs της Euroleague.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση:

«Δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας, είμαστε 2-0 και θέλαμε να πάρουμε μια νίκη εδώ. Ήμασταν κοντά και τις δύο φορές, χθες ήμασταν ακόμα πιο κοντά. Δεν το έχουμε καταφέρει και δεν είναι εύκολο να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα που παίζει πολύ καλά. Θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε μόνο στο τρίτο παιχνίδι, που είναι αυτό που πρέπει να προχωρήσουμε για να σκεφτούμε τα υπόλοιπα.

Είμαι πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος με την προσπάθεια των παικτών. Θα συνεχίσουν να δουλεύουν, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος για να πάρουμε τη νίκη και μετά θα σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει. Εκτιμώ πολύ την προσπάθεια των παιδιών, έχουμε δουλέψει και παλέψει μέχρι το τέλος αλλά δεν θα μπόρεσε να έρθει η νίκη.

Το ότι δεν επέστρεψει ποτέ  κανένας από το 2-0 σε τελικούς της Endesa League δεν μου λέει τίποτα, όπως δεν μου είπε τίποτα όταν τα δεδομένα ήταν ανάλογα κόντρα στην Παρτιζάν. Τα ρεκόρ είναι για να “σπάνε” και θα “σπάσουν”. Παίζουμε καλό μπάσκετ και έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε, σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι».