O Malcolm Delaney δεν είναι με καθόλου καλό μάτι την απόφαση της ACB για επανέναρξη της σεζόν (όταν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες) και την ολοκλήρωσή της μέσα από ένα τουρνουά ανάμεσα στους 12 πρώτους της κατάταξης πριν την διακοπή του Ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός γκαρντ της Barcelona έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την διαφωνία του για το πλάνο αυτό με post που έκανε στο twitter.

Οι 18 ομάδες της Liga Endesa συμφώνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης για την επανέναρξη της σεζόν και φυσικά το format με το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Όπως αποφασίστηκε η σεζόν θα συνεχιστεί, όχι με όλες τις ομάδες, αλλά με τις 12 που ήταν πρώτες στη βαθμολογία πριν την διακοπή.

Η ACB ξεκαθάρισε όμως, ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να έχει επικυρωθεί η απόφαση. Αν δεν έχει επικυρωθεί τότε θα μπει… «παύλα» και δεν θα βγει κανένας πρωταθλητής,.

Σύμφωνα με το πλάνο της ισπανικής Λίγκας η Liga Endesa θα διεξαχθεί σε μια πόλη μέσω εντός τουρνουά ανάμεσα στις 12 πρώτες ομάδες, που θα χωριστούν σε δυο ομίλους των έξι ομάδων.

Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πάνε στους νοκ άουτ ημιτελικούς και οι νικητές θα παίξουν στον τελικό.

Βέβαια, πριν την επανέναρξη της σεζόν θα υπάρχει ένα διάστημα προετοιμασίας 3 εβδομάδων ενώ συνολικά το τουρνουά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί (μαζί με τους ημιτελικούς και τους τελικούς) ως τις 19 Ιουλίου.

O Malcolm Delaney, όμως, διαφώνησε με το σχέδιο αυτό και έγραψε στο twitter: «Επιτρέψτε μου να επαναδιατυπώσω… Η πρόταση είναι σταθερή, η ιδέα του να παίζουμε ειδικά χωρίς να έχουμε περάσει τεστ είναι τρελή! Αυτή είναι η άποψη μου… Δεν θα πω κάτι άλλο».

Λίγο μετά έκανε νέο post και ανέφερε: «Θα ήθελα πολύ να δω έναν παίκτη που ήταν εκτός δράσης για πάνω από ένα μήνα να δίνει αγώνες επιπέδου playoffs σε τρεις εβδομάδες».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: “Που είναι  Ένωση Παικτών;”.

TA POST TOY MALCOLM DELANEY