Μπορεί η Barcelona να κέρδισε την Valencia 81-75 για την 19η αγωνιστική της ACB Liga Endesa ωστόσο η ομάδα της Valencia έχει παράπονα από την διαιτησία και για αυτό κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στην ισπανική λίγκα  (ACB)

Ο προπονητής της Βαλένθια, Άλεξ Μουμπρού δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά του για ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις των διατητών, ιδίως στα τελευταία καθοριστικά λεπτά του ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα, που βρήκε νικητές τους “μπλαουγκράνα”. Προτίμησε, πάντως, να σταθεί περισσότερο στο αγωνιστικό σκέλος, μιλώντας με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Λίγα 24ωρα αργότερα, όμως, η διοίκηση της Βαλένθια επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, καταθέτοντας επίσημη διαμαρτυρία στην ισπανική λίγκα (ACB), για τους διαιτητές Αντόνιο Κόντε, Αλφόνσο Ολιβάρες και Ραούλ Ζαμοράνο, θεωρώντας ότι με τις αποφάσεις τους καθόρισαν την τύχη του αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα του Μουμπρού βρέθηκε ακόμα και στο +14.

Μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της λίγκας και αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για κάποιον ή κάποιους εκ των τριών διαιτητών.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης.