Η Girona και η Καταλονία γιορτάζουν εδώ και μερικές ώρες, αφού το βράδυ έγινε ένα αθλητικό… θαύμα, το οποίο θα μνημονεύεται για καιρό στην πόλη, με τις δύο μεγάλες ομάδες της, τη μπασκετική και τη ποδοσφαιρική Girona δηλαδή, να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα -σχεδόν- την άνοδο-επιστροφή στα σαλόνια της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (20/6), η μπασκετική ομάδα του θρυλικού Marc Gasol κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Estudiantes στον τελικό των Playoffs ανόδου της LEB Oro, της δεύτερης τη τάξει λίγκας της χώρας δηλαδή, και να προβιβαστεί στην ACB για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της (ιδρύθηκε το 2014)!
Απόλυτος πρωταγωνιστής φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Gasol, που μέτρησε 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες σε 28 λεπτά στο μεγάλο τελικό και έφερε την ομάδα του δίπλα στους κορυφαίους.

Λίγες ώρες αργότερα, η ποδοσφαιρική ομάδα… ξέρανε με 3-1 εκτός έδρας τη γηπεδούχο Tenife χάρις σε δύο γκολ (το ένα αυτογκόλ) από το 65′ και και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου σκέλους στο «σπίτι» της πανηγύρισε την επιστροφή της στην LA Liga έπειτα από τρία χρόνια στη Segunda División!

Τρομερή επιτυχία, ειδικότερα για μια πόλη με πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τους 100.000 κατοίκους…