Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει το Ισπανικό πρωτάθλημα και τους ιθύνοντές του, να ψάχνονται για να βρουν τρόπους και λύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Η επιβεβαίωση πως τα Κανάρια Νησιά είναι μία λύση ανάγκης, ήρθε από τον υπεύθυνο των αθλητικών δρωμένων του συμβουλίου των Κανάριων Νήσων, Francisco Castellano, ο οποίος ανέφερε στην  «Mundo Deportivo», πως τα Κανάρια Νησιά έχουν τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού και φαντάζει ως η ιδανική τοποθεσία για να κλείσει η φετινή σεζόν της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι αληθή τα δημοσιεύματα. Το πρωί της Πέμπτης είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ACB, Don-Antonio Martin. Στις 20 Απριλίου έχει οριστεί τηλεδιάσκεψη στην οποία θα αποφασιστεί αν η σεζόν θα συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. Ένα από τα σενάρια που προτείνω, είναι η διεξαγωγή όλων των αγώνων στις Κανάριες Νήσους.

«Έχουμε γήπεδα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η διοργάνωση να ολοκληρωθεί με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, όχι μόνο της υγείας αλλά και σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις».

Tags:
Gran Canaria