Η Gran Canaria και ο Jacob Wiley αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προσωρινό «χωρισμό», λόγω Covid-19. Η ισπανική ομάδα συμφώνησε με τον Αμερικανό σέντερ να προχωρήσουν σε προσωρινό «χωρισμό» μετά την απόφαση του παίκτη να πάει στις ΗΠΑ για να αναρρώσει εκεί από τον Covid-19.

Ο Jacob Wiley ήταν ένας από τους παίκτες των Σκοπίων (έχει πάρει Σκοπιανό διαβατήριο), που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην φούσκα του Ταλίν στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου για την προκριματική φάση του Eurobasket 2022.

O Αμερικανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν θέλησε να αναρρώσει πλήρως στην Ευρώπη. Προτίμησε να πάει στις ΗΠΑ για να ξεπεράσει εκεί 100% τον ιό και να ανακάμψει.

Ο Jacob Wiley ενημέρωσε σχετικά την ομάδα του, η οποία δεν είχε αντίρρηση. Από την άλλη όμως, οι άνθρωποι της Gran Canaria θέλησαν να γλιτώσουν και κάποια χρήματα από το συμβόλαιό του καθώς δεν θα μπορούσε να δώσει το παρών στα παιχνίδια του συλλόγου. Και ειδικά σε τέτοιους δύσκολα οικονομικά καιρούς κάθε.. περικοπή για τις ομάδες είναι «βάλσαμο».

Έτσι η ομάδα πρότεινε στον παίκτη να διακοπεί για ένα διάστημα το συμβόλαιό του. Ο Jacob Wiley το δέχτηκε φυσικά και η ομάδα ανακοίνωσε τον προσωρινό «χωρισμό».

Όπως τόνισε πάντως, ο ισπανικός σύλλογος η Gran Canaria περιμένει και πάλι σύντομα τον Jacob Wiley να γυρίσει πίσω και να παίξει ξανά.