Σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές και μεγάλα σουτ, το μεγαλύτερο όλων το πέτυχε ο Cory Higgins. Ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας μακρινό δίποντο την ώρα που μηδενιζόταν το χρονόμετρο και η Barcelona απέδρασε με τη νίκη από την έδρα της Gran Canaria με 88-86 (11η συνεχόμενη στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων) και την πρόκριση στους “4” των ισπανικών Playoffs.

Ο Nikola Mirotic (21 πόντοι) και ο Nicolas Laprovittola (17 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Barcelona, σε ένα ματς που όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα απέφευγε την ισοφάριση. Με μπροστάρηδες τον ασταμάτητο Dylan Ennis (26 πόντοι) και τον Khalifa Diop (15 πόντοι) η Gran Canaria ήταν αυτή που έλεγχε σταθερά το παιχνίδι.

Ακόμα και στο σημείο που είδε την Barcelona να κάνει την ολική επαναφορά και να προηγείται με 60-63 στο 29’, η GranCa απάντησε με ένα επιμέρους 16-3 και ξέφυγε εκ νέου με 76-66 στο 33’. Οι Καταλανοί επέστρεψαν όμως. Πέρασαν μπροστά στο σκορ στα τελευταία λεπτά και χρειάζονταν μία καλή άμυνα, για να φύγουν με τη νίκη. Ωστόσο, ένα αρκετά τυχερό τρίποντο (με ταμπλό) του Ennis 4,7’’ πριν από το τέλος ισοφάρισε έκανε το σκορ 86-86, πριν καλέσει τάιμ άουτ ο Sarunas Jasikevicius.

Τη συνέχεια μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί…

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 46-41, 66-63, 86-88

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ