Νωρίτερα, η MoraBanc Andorra είχε πάρει το τρίτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας και περίμενε τον αντίπαλό της.Αυτός εν τέλει θα είναι η Unicaja μιας και ξεπέρασε το εμπόδιο της Zaragoza με 90-86 έπειτα από ένα πραγματικό ντέρμπι.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε δικαιωματικά στους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Porfirio Fisac ήταν καλύτεροι στους περισσότερους τομείς του αγώνα και αυτό της είχε δώσει μια μικρή διαφορά, αλλά ασφαλείας. Αν εξαιρέσουμε μόνο ένα μικρό σερί 6-0 που πραγματοποίησε η Unicaja και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος άνηκε καθαρά στην Ζaragoza.Για αυτό άλλωστε πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ να είναι υπέρ της με 7 πόντους διαφορά (41-48).
Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Με όπλο τους το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Luis Casimiro κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με ένα σερί 12-2 η Unicaja προσπέρασε μάλιστα 4 λεπτά πριν λήξει η τρίτη περίοδος και από εκεί και ύστερα κρατούσε το παιχνίδι στα χέρια της. Η Zaragoza έδειξε να αντιδράει στο τέταρτο δεκάλεπτο και να κυνηγάει ξανά την πρόκριση. Ωστόσο, τα λάθη της δεν της άφησαν πολλά περιθώρια. Με αυτόν τον τρόπο, η Unicaja έφτασε μέσω μιας τρομερής ανατροπής στην νίκη με 90-86 που της δίνει την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας εκεί που θα βρει αντίπαλο την MoraBanc Andorra.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Alberto Díaz με 15 πόντους. Καταλυτικός παράγοντας για τους γηπεδούχους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ήταν και ο Deon Thompson, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους.

Για την Zaragoza, δεν έφτανε η τρομερή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο  DJ Seeley. O Aμερικανός γκαρντ “σταμάτησε” στους 29 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής,ωστόσο δεν έφτασε για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-48, 69-63, 90-86

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ