O Saras Jasikevicius μπορεί ως παίκτης να έκανε κάποιες φορές του… κεφαλιού του στα ματς, να… προσπερνούσε τις εντολές των προπονητών του και να ήταν υπέρ της… ατομικής πρωτοβουλίας κατά την διάρκεια ενός ματς, αλλά ως προπονητής έχει αλλάξει τελείως άποψη. Αυτό άλλωστε το έχει δείξει από τα πρώτα του βήματα στους πάγκους με την Zalgiris και το δείχνει και τώρα με την Barcelona.

Ο Saras Jasikevicius δεν σηκώνει πολλές… ατομικές πρωτοβουλίες από τους παίκτες του και θέλει να πάντα να περνάνε μέσα από το πλάνο του. Επίσης θέλει όλοι οι παίκτες του να έχουν τα «εγώ» τους κάτω από την ομάδα και αυτή να είναι πάνω απ’ όλους και όλα.

Ο Saras που σήκωσε χθες την πρώτη του κούπα με τους Καταλανούς, καθώς η Barcelona κέρδισε την αιώνια αντίπαλό της, Real και κατέκτησε το Copa del Rey, έδειξε ξεκάθαρα την φιλοσοφία του (ως προπονητής) για το μπάσκετ και την Barcelona σε δηλώσεις που έκανε.

Ο προπονητής των Καταλανών τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από την ομάδα και επισήμανε με παραστατικό τρόπο ότι άλλα αθλήματα είναι το γκολφ ή το τένις και άλλο το μπάσκετ.

Αναλυτικά ο προπονητής της Barcelona, Saras Jasikevicius είπε:

«Προσπαθούμε να μην βάζουμε κανέναν πάνω από την ομάδα. Από τον μεγαλύτερο σταρ μέχρι έναν άλλον παίκτη του ρόστερ όλοι πρέπει να δουλεύουν το ίδιο και να κάνουν θυσίες.

Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε κατοχή. Είναι διαφορετικό το τένις και το γκολφ και άλλο το μπάσκετ. Εδώ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, πρέπει να πιστεύουμε στον διπλανό μας», ανέφερε.