‘Βόμβα’ ολκής στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, με έναν εκ των κορυφαίων “ψηλών” στην ιστορία του ΝΒΑ, τον Dwight Howard, να βρίσκεται πολύ κόντρα στην Ισπανία και την Obradorio της ACB μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας σεζόν -σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό και την χώρα της Μεσογείου. 

Θυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά από τη στιγμή που επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του Draft του 2004 ο άλλοτε “ψηλός” των Magic, Lakers, Hawks, Hornets, Wizards, Rockets και 76ers πήρε την απόφαση να αφήσει το ΝΒΑ καθώς δε βρήκε ποτέ το ιδεατό συμβόλαιο που αναζητούσε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και να μεταβεί στην Ταϊβάν.

Εκεί, σε τέσσερα παιχνίδια με τα χρώματα της Taoyuan πρόλαβε να μέτρησε 24 πόντους (52% δίποντα, 13% τρίποντα, 56% βολές), 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά κι δύο μπλοκ κατά μέσο όρο και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρώτη του διαχρονικά παρουσία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και την πολύ σκληρή ACB !

Όσον αφορά την παρουσία του στο ΝΒΑ, ο Howard μέτρησε σε 1.242 ματς κανονικής διάρκειας 16 πόντους και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.