O Nikola Mirotic είναι το κεντρικό πρόσωπο στην «εμφύλια διαμάχη» που έχει ξεσπάσει στην Barcelona μετά την απόφασή του σταρ των Καταλανών να δεχτεί την  μείωση το 70% που πρότεινε η διοίκηση στους παίκτες της ομάδας. Η κίνησή του «άδειασε» ουσιαστικά τους συμπαίκτες του, που δεν ήθελαν να υποστούν «ψαλίδισμα» των συμβολαίων τους.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Marca» ανέφερε ότι ο Mirotic είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Josep Maria Bartomeu, πιέστηκε να συμφωνήσει στην μείωση του 70% και τελικά είπε το «ναι».

Ο Μαυροβούνιος, που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός, απάντησε στο όλο θέμα με post που έκανε στην σελίδα του Ισπανού δημοσιογράφου, Jose Ignacio Huguet, στο twitter.

O Mirotic παραδέχτηκε μεν ότι έχει το «ναι» και έτσι το συμβόλαιό του θα «ψαλιδιστεί» κατά 70%. Από την άλλη, όμως, διέψευσε ότι πιέστηκε από τον πρόεδρο της Barcelona και έτσι συμφώνησε στην πρόταση για περικοπή.

Ο παίκτης των Καταλανών τόνισε ότι συμφώνησε στο «ψαλίδι», με δική του θέληση, χωρίς μάλιστα να υποστεί καμία πίεση και επισήμανε ότι υμφώνησεμε τον Bartomeu, σπροκειμένου να στηρίξει τον σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Αναλυτικά ο Mirotic έγραψε: «Δεν είναι αλήθεια. Κανείς δε με ανάγκασε να δεχτώ, ήταν δική μου απόφαση γιατί θέλω να στηρίξω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».