Ο Pau Gasol άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του και να… συνταξιοδοτηθεί.

Ο κορυφαίος κατά γενική ομολογία Ισπανία παίκτης, που έπαιξε στο ΝΒΑ, δεν διάγει πια και την πρώτη του νιότη. Εχει φτάσει πια στα 40! Και έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Είχε τραυματιστεί στο ΝΒΑ την σεζόν 2018-19 όταν έπαιξε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Bucks, έκανε επέμβαση τον Μάιο του 2019 και έμεινε εκτός ως το τέλος της σεζόν.

Φέτος προσπάθησε να γυρίσει στο ΝΒΑ, Βρήκε ένα συμβόλαιο το καλοκαίρι στο Portland, αλλά δεν έπαιξε με την ομάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και έμεινε ελεύθερος τον Νοέμβριο από τους Blazers.

Το όνειρό του ήταν να μην τα παρατήσει και να παίξει με την Εθνική Ισπανίας το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η επέλαση του coronavirus όμως, άλλαξε τα πάντα σε όλο τον πλανήτη. Τα πρωταθλήματα έβαλαν λουκέτα, ενώ το ενδεχόμενο ματαίωσης της Ολυμπιάδας είναι ορατό.

Με τα δεδομένα αυτά ο Gasol τόνισε σε συνέντευξη του στην El Pais ότι σκέφτεται πια την αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά ο Pau Gasol είπε:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις με μεγάλη έγνοια, όπως όλοι. Είναι η ώρα να δείξουμε την υπευθυνότητα μας ως κοινωνία, ως χώρα και ως κόσμος. Συνεχίζω την αποθεραπεία μου στο σπίτι. Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιστεύω ότι όλα είναι στον αέρα! Υπό τις παρούσες συνθήκες, αναπόφευκτα σκέφτομαι την απόσυρση. Μην ξεχνάτε επίσης ότι σε λίγους μήνες γίνομαι 40. Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου αυτό το ενδεχόμενο».