Η Real ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Alberto Abalde, καθώς πλήρωσε το buyout του 1,5 εκατ. ευρώ που είχε στο συμβόλαιό του με την Valencia.

Οι «νυχτερίδες» ήθελαν να κρατήσουν τον 24χρονο (2,02μ.) φόργουορντ, που είχε κάνει μεγάλες εμφανίσεις με την ομάδα. Η Real, όμως, τον ήθελε σαν τρελή και τον έπεισε να μετακομίσει στην Μαδρίτη.

Για να γίνει αυτό, βέβαια, βρέθηκε η «κερκόπορτα» του buyout που είχε στο συμβόλαιό του με την Valencia.

Ο παίκτης πήγε το 1,5 εκατ. στην ομάδα του, η οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και έτσι τον άφησε ελεύθερο.

Αμέσως μετά φυσικά η Real τον έκλεισε και τον ανακοίνωσε και επίσημα με συμβόλαιο ως το 2025.

Το 1,5 εκατ. φυσικά που πήγε ο Abalde στην Valencia δεν το έβαλε από την τσέπη του. Η «βασίλισσα» του το έδωσε.

Ο Ισπανός παίκτης είχε φέτος με την Valencia στην Euroleague 7,7 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο Abalde παρουσιάστηκε και επίσημα από την Real και έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Μαδριλένων. Με την απαραίτητη μάσκα φυσικά στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «βασίλισσας» είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα και την ζωή μου Έρχομαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Σε μια ομάδα νικήτρια, η οποία παλεύει πάντα για όλους τους τίτλους. Είναι μια τεράστια πρόκληση και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω δουλειά. Η απόφαση ήταν πολύ εύκολη γιατί είναι ένα όνειρο να βρίσκεσαι στη Real, η οποία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και σου δίνει τη δυνατότητα να παλεύεις για κάθε τίτλο. Το όνειρό μου είναι να μείνω για πολλά χρόνια εδώ και να κατακτήσω πολλούς τίτλους. Ελπίζω να πανηγυρίσω πολλές επιτυχίες με τον κόσμο της Real».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ABALDE ΑΠΟ ΤΗΝ REAL