Η απόκτηση του Petr Cornelie επισημοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ (1995, 2.11) πέρασε τα ιατρικά τεστ και ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/7) από τη Real, που πρόσθεσε έναν ακόμα ψηλό στο ρόστερ της, αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον Trey Thompkins.

Οι Μαδριλένοι του Jesús Mateo έχουν αποκτήσει ακόμα αυτό το καλοκαίρι τους Dzanan Musa, Sergio Rodriguez και Mario Hezonja, ισχυροποιώντας σημαντικά την περιφερειακή γραμμή τους και παρά την αποχώρηση του Jeffery Taylor και του Thomas Heurtel.

Την προηγούμενη χρονιά ο Cornelie είχε 17,8 πόντους και 12,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην G-League με τους Grand Rapids Gold, αλλά και 2,2 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα με ποσοστό 35,7%.

Ο 27χρονος φόργουορντ έχει αναδειχθεί ο καλύτερος νέος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος (2015) και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Γαλλίας (το 2016) και ένα Leaders Cup (2014) με τη LeMans. Η μεγαλύτερη διάκρισή του, βέβαια, ήταν πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2020, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.