Στο πρώτο el clasico της φετινής χρονιάς ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους του ισπανικού πρωταθλήματος, Real Madrid και Barcelona για τον τελικό του Supercopa στην Ισπανία, νικητής αναδείχθηκε ομάδα του Chus Mateo με 89-83 στην παράταση . Ο Edy Tavares ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς πετυχαίνοντας 24 πόντους (7/11 δίποντα), παίρνοντας 12 ριμπάουντ  .Παράλληλα, στο τρίτο δεκάλεπτο ο Sergio Llull και ο Rudy Fernadez (χτύπησε και αποχώρησε από το παρκέ) πέτυχαν μαζί 15 πόντους και η ισπανική ομάδα που έχανε με διψήφια διαφορά (12 πόντοι) μείωσε και προηγήθηκε. Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Sertac Sanli που σημείωσε 21 πόντους (8/12 δίποντα), μαζεύοντας 5 ριμπάουντ.

Από τη μία η Barcelona είδε από νωρίς τον Sertac Sanli να πετυχαίνει 11 πόντους, με τη «Βασίλισσα» όμως να μένει κοντά στο σκορ και τελικά να προηγείται με 17-15.

Παρότι για πολύ ώρα το σκορ έμεινε χαμηλά, κάτω από τους 20 πόντους και για τις δύο ομάδες, η Barcelona, μέσω των Kalinic, Kuric και Vesely, προηγήθηκε της Ρεάλ ακόμη και με οκτώ πόντους, με 29-37 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας βρέθηκε να χάνει στην Τρίτη περίοδο ακόμα και με 12 πόντους, όμως κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα και να προηγηθεί, έπειτα από σημαντικά καλάθια-τρίποντα του Sergio Llull, βελτιώνοντας παράλληλα και την άμυνά της. Όταν το χρονόμετρο έληξε το αποτέλεσμα ήταν: 55-49.

Η ομάδα του Chus Mateo ανέβασε τη διαφορά (58-51), αλλά οι “Blaugrana”αντέδρασε γρήγορα και έφτασε και έμεινε μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, το οποίο πήγε στην παράταση.

Στην παράταση η Real Madrid είχε πιο καθαρό μυαλό, παρά τα σημαντικά καλάθια που πέτυχαν οι Tobey και Laprovitolla – βάζοντας μπροστά την Barcelona, και πήρε δίκαια τη νίκη με 89-83.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 29-37, 55-49, 71-71, 89-83

Τα στατιστικά της αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ