Όσο για τον κορονοϊό ετοιμάζονται να βάλουν στα νέα συμβόλαια των παικτών οι ιταλικές ομάδες. Οι ιταλικοί σύλλογοι όπως και όλες οι ομάδες στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο δεν είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα του ΝΒΑ που είχε προβλέψει τα πάντα και είχε βάλει κάποιες ειδικές ρήτρες ακόμα και για πανδημία στα συμβόλαια.

Οι ιταλικές ομάδες έπαθαν και έμαθαν. Έτσι ετοιμάζονται να βάλουν όρο γα πιθανή νέα πανδημία από τον Covid-19 στα νέα συμβόλαια των παικτών.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Sportando οι ιταλικές ομάδες θεωρούν ότι ο κορονοϊός μπορεί να ξανακάνει την τρομακτική εμφάνισή του. Έτσι θέλουν να είναι καλυμμένες και να μην πληρώνουν… τσάμπα λεφτά στους παίκτες αν υπάρξει νέα επέλαση του ιού και μπουν πάλι λουκέτα στα πρωταθλήματα και γενικά στις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportando οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για τους ειδικούς όρους που θα μπουν στα συμβόλαια σε πιθανή νέα έξαρση του ιού, αναφέρουν ότι αν η σεζόν δεν ξεκινήσει ποτέ, τότε οι παίκτες που έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια δεν θα πάρουν καθόλου λεφτά.

Αν η οριστική διακοπή γίνει μετά την έναρξη της σεζόν, τότε οι παίκτες θα πάρουν το 25% του ποσού που θα απέμενε να πάρουν από τη παίκτες από την μέρα που θα μπει το «λουκέτο» ως το τέλος της σεζόν.

Αν η σεζόν διακοπεί για ένα διάστημα, αλλά υπάρχει δυνατότητα οι παίκτες να κάνουν προπόνηση, τότε θα πάρουν το 50% του συμβολαίου που δικαιούνταν από την στιγμή της διακοπής ως το τέλος της χρονιάς. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα οι παίκτες να κάνουν προπονήσεις στο διάστημα μετά την διακοπή, τότε θα πάρουν το 25% του συμβολαίου από την ημέρα της διακοπής.