Το οριστικό “λουκέτο” στα πρωταθλήματα μπάσκετ της Ιταλίας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 έχει μπει εδώ και κάποιο διάστημα, καθώς η γειτονική χώρα έχει πληγεί πάρα πολύ από τον Covid-19.

Ήδη όμως οι αρμόδιοι φορείς του Ιταλικού μπάσκετ ψάχνουν λύση για την “επόμενη μέρα” δηλαδή την σεζόν 2020-2021 που μπορεί για κάποιους να φαίνεται μακριά, αλλά δεν είναι καθόλου.

Σύμφωνα με τη «Il Resto del Carlino», το Διοικητικό Συμβούλιο της 7ης Μαΐου, αναμένεται να επικυρώσει την συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά και η οποία κάνει λόγο για τζάμπολ της σεζόν 2020/2021 τον προσεχή Νοέμβριο, κεκλεισμένων των θυρών.

Στο… τραπέζι έπεσε και η έναρξη του πρωταθλήματος Δεκέμβριο ή Ιανουάριο αλλά άμεσα απορρίφθηκε η σκέψη καθώς η Εθνική ομάδα της Ιταλίας έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι (Προολυμπιακό Τουρνουά). Φυσικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι ακόμα στον… αέρα και για το επόμενο καλοκαίρι δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Η κατάσταση επανεκτιμάται κάθε μέρα και τα δεδομένα είναι πέρα για πέρα ρευστά.