Η Armani συνεχίζει την επέλαση της στην μεταγραφική αγορά. Οι Ιταλοί που ήδη έχουν κλείσει δυο σταρ της Euroleague τους Malcolm Delaney και Kyle Hines, ενώ απέκτησαν και τον Kevin Punter, έκαναν άλλο ένα τεράστιο «μπαμ», καθώς ανακοίνωσαν και την προσθήκη του Gigi Datome. Ο Έλληνας GM της Armani Milano,  Χρήστος Σταυρόπουλος μίλησε για την μεταγραφή του Gigi Dattome στην επίσημη ιστοσελίδα των Μιλανέζων και «αποθέωσε» τον Ιταλό φόργουορντ.

Ο Σταυρόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του 33χρονο παίκτη, που υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την Armani και θα μείνει στο Μιλάνο ως το 2023.

Αναλυτικά ο Χρήστος Σταυρόπουλος ανέφερε για τον Gigi Datome στην επίσημη ιστοσελίδα της Armani:

«Ο Gigi (σ.σ.: Datome) είναι ένας παίκτης που εκπροσωπεί τα πάντα όσα περιμένουμε από ένα αθλητή. Το χάρισμα, την εμπειρία, τις ανθρώπινες αξίες και την θέληση του νικητή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Gigi μαζί μας».

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Ιταλών έκανε και ο Datome. Το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Armani Milano ανέφερε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας μου παίζοντας για έναν τόσο ιστορικό και φιλόδοξο σύλλογο, όσο η Armani».

Ο 33χρονος Ιταλός φόργουορντ τα είχε βρει εδώ και καιρό με την ομάδα της πατρίδας του και περίμενε να αφεθεί ελεύθερος από την Fenerbahce. Οι Τούρκοι έβγαλαν χθες το διαζύγιο με τον παίκτη και οι Μιλανέζοι επισημοποίησαν σε… χρόνο μηδέν την μεταγραφή του.