Η Armani εδώ και χρόνια έριχνε ένα σκασμό λεφτά στις μεταραφές,, αλλά στο τέλος έκανε μια τρύπα στο νερό. Τα λεφτά πήγαιναν στον βρόντο και η ομάδα έμενε στον άσο. Οι Ιταλοί αποφάσισαν και φέτος να κάνουν μεταγραφική επέλαση. Να μοιράσουν τόνους χρυσού και να φέρουν στο Μιλάνο τεράστια και πανάκριβα ονόματα (π.χ. Hines, Delaney, Datome). Ο σύλλογος είπε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη επένδυση σε πείσμα των δύσκολων καιρών (λόγω του κορονοϊού) και να φέρει μια σειρά από πανάκριβους παίκτες που είχαν όμως, και τη σφραγίδα του ηγέτη.

Και το έκανε βέβαια, σε μια προσπάθεια να κατορθώσει επιτέλους ο σύλλογος να φτάσει ψηλά στην Euroleague.

Ο Ελληνας General Manager της Armani, Χρήστος Σταυρόπουλος το έδειξε ξεκάθαρα αυτό στην παρουσίαση του Gigi Datome.

Ο Σταυρόπουλος μίλησε για την φετινή μεταγραφική φιλοσοφία της ομάδας και είπε:  «Δημιουργήσαμε μία πιο ισορροπημένη ομάδα, αναζητώντας πάνω από όλα ηγέτες, με εμπειρία και αθλητικότητα».

Ο GM των Ιταλών μίλησε φυσικά και για τον Ιταλό φόργουορντ: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που αρχίζουμε τη σεζόν παρουσιάζοντας τον Gigi Datome».

Από την πλευρά του ο Datome μίλησε για τη απόφασή του να μετακομίσει στους Μιλανέζους, ενώ έκανε αναφορά και στην προηγούμενη ομάδα του, την Fener: «Η Αρμάνι ήταν η καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι ένα κλαμπ που μεγαλώνει και έχει φιλοδοξίες. Έκανα ένα ωραίο ταξίδι στο εξωτερικό αλλά τώρα θέλω να κερδίσω κάτι στην Ιταλία, παίζοντας σε μία ιταλική ομάδα. Περίμενα για να καταλάβω κάποια πράγματα, να κάνω τα σωστά βήματα μετά την αποχώρηση μου από τη Fener την οποία ευχαριστώ που μου έδωσε τη δυνατότητα να φύγω από το συμβόλαιο μας. Πολλοί παίκτες είναι ταλαντούχοι αλλά η εμπειρία του να αγωνίζεσαι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, είναι πραγματικά σημαντική. Ελπίζω να την προσφέρω όπως το έκανα και με τη Fener».

Ο Ιταλός παίκτης έκανε αναφορά και στον νέο προπονητή του, Ettore Messina, τον οποίο γνωρίζει από την Εθνική Ιταλίας: «Με τον Ettore Messina έχουμε ήδη συνεργαστεί στην εθνική όμως η εμπειρία εκεί περιορίζεται σε μερικούς μήνες. Ελπίζω η σεζόν να αρχίσει, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά».