Μετά από 3 γεμάτες σεζόν στην EuroLeague και την Ισπανία με τα χρώματα της Barcelona, o Brandon Davies βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την Armani Milano να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια!

Ουσιαστικά, ο Αμερικανός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του καριέρα στην EuroLeague σε μια ομάδα όπου δεν υπάρχει στο χώρο ο Saras Jasikevicius, με τον πρώην άσο του ΝΒΑ και της Zalgiris να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του με την αρμάδα της Ιταλίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Olimpia Milano συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο με τον Brandon Davies, γεννημένο στη Φιλαδέλφεια στις 25 Ιουλίου 1991, με ύψος 2,08 μέτρα, προερχόμενος από την FC Barcelona όπου πέρασε τις τρεις τελευταίες σεζόν.

‘Ο Μπράντον είναι ένας αθλητικός, μοντέρνος παίκτης, που μπορεί να σουτάρει και έχει μεγάλη εμπειρία στην EuroLeague, οπότε πιστεύουμε ότι η προσθήκη του θα βελτιώσει το επίπεδό μας’, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Olimpia Χρήστος Σταυρόπουλος. ‘Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και παίζω για τους Πρωταθλητές Ιταλίας. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω, δίπλα σε αυτή την ομάδα ανδρών. Τα λέμε σύντομα’, είπε ο Ντέιβιντ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ DAVIES – Ο Brandon Davies γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια, αλλά μεγάλωσε στο Provo της Γιούτα, όπου φοίτησε στο Provo High School, οδηγώντας τους στο κρατικό πρωτάθλημα, πριν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Brigham Young. Στο BYU εμφανίστηκε σε 135 αγώνες, με μέσο όρο 12,4 πόντους και 6,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Είχε κατά μέσο όρο 17,7 πόντους και 8,0 ριμπάουντ ανά αγώνα. Έχει ονομαστεί στην πρώτη ομάδα του All-West Coast Conference τόσο το 2011 όσο και το 2013. Ονομάστηκε MVP του predraft της Portsmouth και έχει παίξει 78 αγώνες NBA μεταξύ των Los Angeles Clippers, Philadelphia και Brooklyn. Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής του καριέρας έχει παίξει στη Σαλόν της Γαλλίας (9,1 πόντοι και 4,5 ριμπάουντ ανά αγώνα), στη Βαρέζε (13,3 και 6,5), στη Μονακό (10,3 και 5,1). Έφτασε στην EuroLeague τη σεζόν 2017/18 όταν είχε μέσο όρο 9,3 πόντους και 4,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αριθμούς που βελτίωσε τη δεύτερη σεζόν του (14,2 και 5,5) όταν ονομάστηκε στην πρώτη ομάδα της All-EuroLeague και βοήθησε την ομάδα του αγκυροβολήστε μια θέση στο Final Four. Από το Κάουνας, μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα (9,6 πόντους και 3,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι την πρώτη του σεζόν, 12,0 και 4,5 τη δεύτερη σεζόν, όταν ονομάστηκε στη δεύτερη ομάδα της All-EuroLeague). Στη Βαρκελώνη, έχει κατακτήσει δύο φορές το King’s Cup και μία το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ έφτασε δύο φορές στο Final Four της EuroLeague».