Το “εισιτήριο” για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας “κλείδωσαν” σήμερα Brindisi και Pesaro απέναντι στην Trieste και την Sassari. Μάλιστα οι σημερινές νικήτριες θα “διασταυρώσουν τα ξίφη” τους στον ημιτελικό, για να καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας μια “διάκριση”.

Brindisi – Trieste 93-81

Η Brindisi παρουσιάστηκε σαφώς ανώτερη από την Trieste, φτάνοντας στη νίκη με 93-81. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Raphael Gaspardo, o oποίος σημείωσε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ για την Trieste ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Milton Doyle, ο οποίος έφτασε και στο “double-double” πετυχαίνοντας 16 πόντους και μοιράζοντας 10 ασίστ παράλληλα.

Sassari – Pesaro 110-115

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ήταν για “γερά νεύρα”. Ένας αγώνας που κρίθηκε στην παράταση με δυο ομάδες “φωτιά” στην επίθεσή τους, ανέδειξε νικήτρια την Pesaro, η οποία κατάφερε να επικρατήσει επί της Sassari με 115-110 χάρη στο “έξτρα πεντάλεπτο”. 

Οι νικητές είχαν σε πολύ καλή κατάσταση τον Justin Robinson, που “σταμάτησε” στους 27 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και 6 ασίστ, ενώ επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Henri Drell με τους 23 πόντους που πέτυχε και τα 5 ριμπάουντ που “κατέβασε”. Από την άλλη μεριά όμως ξεχώρισε με την παρουσία του ο Eimantas Bendžius, που τελείωσε το ματς με 22 πόντους. Τέλος, το “triple-double” “άγγιξε” ο Marco Spissu για την Sassari, καθώς είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. 

Δείτε τα ζευγάρια του ημιτελικού στο Κύπελλο Ιταλίας:

Armani Milano – Venezia (13/02, 19:00)
Brindisi – Pesaro (13/02, 21:45)