Έπειτα από 2 χρόνια στην Ιταλία και το Μιλάνο, ο Malcolm Delaney και η Armani υπέγραψαν το φινάλε στην κοινή τους πορεία -όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης (28/6) με κάθε επισημότητα.

Συνολικά, ο Αμερικανός ξεπέρασε τους 800 πόντους και κατέκτησε 3 τίτλους (1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα) με τα χρώματα της ιταλικής αρμάδας σε EuroLeague και Serie A και άφησε εν γένει πολύ θετικές εντυπώσεις με τη μεστότητα, την αποτελεσματικότητα και την σαφή του ικανότητα στο σκοράρισμα.

Πλέον, ο άλλοτε άσος του ΝΒΑ αναζητάει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του όντας πλέον 33 ετών, ενώ συνολικά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως έχει περάσει από 4 ομάδες της EuroLeague σε 6 χρόνια από το 2015-2016 (Bayern Munchen, Lokomotiv Kuban, Barcelona, Armani).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Pallacanestro Olimpia Milano ευχαριστεί τον Malcolm Delaney για τα δύο χρόνια που πέρασαν μαζί κατά τα οποία η ομάδα κέρδισε τον ιταλικό τίτλο το 2022, δύο φορές το Κύπελλο Ιταλίας (ήταν MVP το 2022) και μία το Σούπερ Καπ (επίσης αυτό ως MVP) καθώς και το Final Four της EuroLeague το 2021. Η Olimpia εύχεται στον Delaney ό,τι καλύτερο για το μέλλον του.

Κατά τη διάρκεια της διετίας του στο Μιλάνο, ο Ντελάνεϊ έχει ξεπεράσει τους 1.500 πόντους που σημείωσε στην καριέρα του στην EuroLeague, τις 500 ασίστ, τους 600 πόντους με τη φανέλα της Ολίμπια, σημείωσε το καλάθι της πρώτης νίκης της Ολίμπια στο Τελ Αβίβ μετά από 32 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Ιταλίας 2022 είχε μέσο όρο 13,0 πόντους με 4,0 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ, υψηλός 24 πόντους και 32 στους προημιτελικούς».