Δεν ξέρουμε πότε έχει δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, αλλά όποτε κι αν γίνουν ο κόσμος της Τεργέστης θα πρέπει να ρίξει “μαύρο” στον Δήμαρχο της Πόλης. Ο Ρομπέρτο Ντιπιάτσα ξέφυγε πέρα από κάθε όριο, ξέχασε την σημασία του αξιώματός του, το πόσο σοβαρός πρέπει να είναι και ότι οφείλει να αποτελεί παράδειγμα για όλους και λειτούργησε ως “χούλιγκαν”. Οχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Ο Δήμαρχος Τεργέστης έχασε την μπάλα στην μονομαχία της ομάδας της πόλης του, Τριέστε  με την Βανόλι στο Game 3 των πλέι οφ της ιταλικής Serie A και έκανε άσεμνη χειρονομία σε παίκτη των φιλοξενουμένων!

O Ρομπέρτο Ντιπιάτσα τα πήρε στο κρανίο σε κάποια στιγμή του αγώνα που το θερμόμετρο είχε φτάσει στα ύψη. Καθόταν στις θέσεις μπροστά στο γήπεδο. Αμέσως σηκώθηκε όρθιος και έκανε άσεμνη χειρονομία (την γνωστή με το… μεσαίο δάχτυλο) και με τα δυο χέρια μάλιστα σε παίκτη της Βανόλι.

Για κακή του τύχη, όμως, την απαράδεκτη κίνησή του την έπιασαν αρκετές φωτογραφικές κάμερες και τα “καμώματά” του μαθεύτηκαν παντού, ενώ φυσικά η φωτογραφία του έγινε viral. 

Το κακό είναι ότι δεν μετάνιωσε για την απαράδεκτη πράξη του και δεν ζήτησε καμία συγγνώμη μετά το παιχνίδι. Το άλλο κακό είναι ότι ο Ντιπιάτσα δεν είναι απλά φαν του μπάσκετ. Υπήρξε και άνθρωπος του μπάσκετ. Ηταν πρόεδρος της Τριέστε το 2004 όταν η ομάδα έπαιζε στην Α2.