Ο Giorgio Armani θα μπορούσε να κάθεται αναπαυτικά στο σπίτι του, να απολαμβάνει τα καλά του Θεού που του εξασφαλίζει η αμύθητη περιουσία του και να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και κανέναν άλλο. Ο Ιταλός σχεδιαστής και ιδιοκτήτης της Armani Milano, όμως, δεν είναι έτσι. Κι ας έφτασε πια στα 85 και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σε αυτές τις περιπτώσεις ενδιαφέρονται μόνο για το πώς να περάσουν καλά το υπόλοιπο της ζωής τους και κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας έχει κάνει πολλές σπουδαίες φιλανθρωπίες. Τον τελευταίο καιρό έχει μπει κι αυτός στην προσπάθεια να σταματήσει η επέλαση του κορονοϊού στην Ιταλία.

Ο Armani έδωσε προ καιρού μεγάλα ποσά σε νοσοκομεία της χώρας. Χθες (26/3) έδωσε άλλο ένα μεγάλο ποσό σε νοσοκομεία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως όπλο κατά του ιού. Έτσι το συνολικό ποσό που έχει δώσει έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Τα χρήματα πήγαν σε νοσοκομεία και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας (όπως τα Luigi Sacco, San Raffaele, το Istituto dei Tumori στο Μιλάνο, το Istituto Lazzaro Spallanzani της Ρώμης, τα νοσοκομεία του Μπέργκαμο και της Πιατσέντζα και το νοσοκομείο Versilia στην Τοσκάνη). Η επιλογή του νοσοκομείο της Πιατσέντζα μάλιστα, δεν ήταν τυχαία. Είχε και συναισθηματική χροιά, καθώς στην πόλη αυτή γεννήθηκε ο Armani.

Όπως ανέφεραν ιταλικά ΜΜΕ ο Armani έχει κάνει κι άλλα στην προσπάθεια κατά του Covid-19. Έχει δώσει εντολή στις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που έχει, να φτιάχνουν και ιατρικές φόρμες.