Μένει στις ΗΠΑ εδώ και 12 χρόνια. Έβγαλε πολλά λεφτά στο ΝΒΑ. Έγινε σημαντικό όνομα στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και εκεί βρίσκεται ακόμα, καθώς στα 36 συνεχίζει ακάθεκτος να παίζει στα παρκέ με την φανέλα των San Antonio Spurs. Ούτε η φήμη ούτε και τα λεφτά, όμως, χάλασαν τον χαρακτήρα του. Αφήστε, που όπως λένε το αίμα νερό δεν γίνεται… Ο Marco Belinelli δεν ξέχασε τον τόπο του, την Μπολόνια και την Ιταλία και δώρισε ένα μεγάλο ποσό σε νοσοκομείο της πόλης με αφορμή την φονική επέλαση του coronavirus στην πατρίδα του.

Ο Ιταλός γκαρντ γεννήθηκε στο San Giovanni in Persiceto, μια περιοχή που είναι δίπλα στην Μπολόνια κι ανήκει στον Δήμο της όλης. Τα όσα περνάει η χώρα από τη επέλαση του coronavirus τον έχουν συγκλονίσει και θέλησε να κάνει κάτι κι αυτός για να βοηθήσει.

Ετσι ο Belinelli έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό στο νοσοκομείο «Maggiore» της Μπολόνια.

Το γιατί επέλεξε να δώσει τα χρήματα στο νοσοκομείο και όχι σε κάποιους ανθρώπους, οφείλεται σε… οικογενειακούς λόγους. Ο Ιταλός παίκτης έχει μια κάποια… σχέση με την ιατρική. Ο πατέρας του είναι χειρούργος.

Ο Belinelli  μίλησε για την απόφασή του να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Μπολόνια και τόνισε και τόνισε ότι η στάση του έχει να κάνει και με τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι γιατροί: «Βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους, ο πατέρας μου είναι χειρουργός. Ξέρω τι περνούν οι ιατροί και θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που βάζουν τα στήθη τους μπροστά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».