Η Virtus Bologna ήθελε Euroleague το 2020-21, αλλά…

Η Euroleague ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της εφετινής σεζόν, όπως επίσης γνωστοποίησε πως οι 18 ομάδες της, θα είναι ακριβώς οι ίδιες και τη νέα χρονιά.

Η Virtus Bologna λοιπόν πρέπει να κάνει λίγο στην άκρη τ’ όνειρό της για την Euroleague, αφού ήθελε να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό δεν θα συμβεί.

Παρ’ όλα αυτά, ο GM της Bologna, Luca Baraldi, μιλώντας σε μέσο, τόνισε πως πάντα θα είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικά, για την επόμενη σεζόν της ομάδας του είπε, «Υπολογίζαμε πως θα ήταν μια χρονιά Euroleague, αλλά μπήκε… φρένο. Οπότε, λιγότερα έσοδα, λιγότερες επενδύσεις και αναθεωρημένο μπάτζετ».

Για την οριστική διακοπή της σεζόν, «Είπα πριν από δύο μήνες ότι η σεζόν θα ακυρωνόταν και αυτό έγινε. Ήταν σωστό να περιμένουμε και να ακυρωθεί. Καμία έκπληξη δεν ήταν. Η Euroleague φέρθηκε τέλεια. Όχι όπως στην Ιταλία, που η ομοσπονδία και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έδειξαν μια ακατανόητη βιασύνη.

 Περιμέναμε μέχρι τις 16 Μαΐου, όπως είχαμε αποφασίσει, από το να πετάμε τα πάντα στον αέρα από τις αρχές Απριλίου. Ίσως και να επιστρέφαμε στα παρκέ, όπως στην Γερμανία ή την Ισπανία, με το να απομονωθούμε στην Σικελία ή τη Σαρδηνία, με τη σωστή φόρμουλα, το πρωτάθλημα θα μπορούμε να έχει τελειώσει. Κρίμα. Θα θυμόμαστε αυτή τη χρονιά ως καταραμένη».