Η Ιταλική Ομοσπονδία την Τρίτη (07/04) πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματά της στο μπάσκετ για φέτος λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο, η Virtus Bologna έκανε γνωστό στην “Corriere dello Sport” μέσω του general manager της Luca Baraldi πως μετά το τέλος της καραντίνας, η ομάδα σκοπεύει να πραγματοποιήσει φιέστα τίτλου για τη φετινή χρονιά.

Ο σύλλογος της Virtus Bologna θεωρεί πως αξίζει να στεφθεί πρωταθλήτρια παρά τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του κορονοϊού για την εξαιρετική φετινή χρονιά που πραγματοποίησε. Μέχρι να πραγματοποιηθεί η οριστική διακοπεί και να μπει “λουκέτο” στην Lega Basket Serie A, η Bologna βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 18-2 και στη δεύτερη θέση βρισκόταν η Sassari με ρεκόρ 16-5 και έχοντας παράλληλα 1 παιχνίδι παραπάνω. 

Για αυτό το λόγο, ο general manager της ομάδας Luca Baraldi σε συνέντευξή του στην “Corriere dello Sport” δήλωσε χαρακτηριστικά:

 “Οι γιατροί και οι νοσοκόμες αξίζουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ηθικά αισθανόμαστε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην λίγκα και θα πανηγυρίσουμε με τους φιλάθλους μας όταν είναι αυτό δυνατό”.