Αφαίρεση 16 βαθμών στη Varese, που φέρνει την ομάδα του Luis Scola πολύ κοντά στον υποβιβασμό της από τη Lega Basket Serie A.

Βόμβα στο ιταλικό μπάσκετ, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινή αφαίρεσης 16 βαθμών στη Varese. Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι η τιμωρία έχει άμεση ισχύ για τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Luis Scola βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η εν λόγω ποινή αφορά “στη μη συμμόρφωση με την πληρωμή όλων των υποχρεώσεων έναντι των εγγεγραμμένων μελών”, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ότι πριν την επιβολή της αφαίρεσης βαθμών η Varese βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς και ρεκόρ 14-11, άρα τώρα θα πέσει στους 12 βαθμούς. Οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού από τη Lega Basket Serie A είναι η Scaligera Basket Verona με 16 βαθμούς (8-17), η Gevi Napoli με 18 βαθμούς (9-16), η  Reggio Emilia με 18 βαθμούς (9-16) και η Scafati Basket επίσης με 18 βαθμούς (9-16).