Μετά την πρώτη υπέρβασή της, το να αποκλείσει δηλαδή την Armani Milano στα ημιτελικά της διοργάνωσης, η Venezia στη συνέχεια έκανε το καθήκον της και επικράτησε με 73-67 της Brindisi στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η ομάδα του Walter De Raffaele παρουσιάστηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού σαφώς ανώτερη από την Brindisi. Με όπλο της το πολύ καλό αμυντικά πρώτο δεκάλεπτο, η Venezia πήρε “κεφάλι” στο σκορ. Μάλιστα για του λόγου το αληθές, στην πρώτη περίοδο δέχθηκε μόλις 8 πόντους. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη. H ομάδα του Francesco Vitucci αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε την εις βάρος της διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε γίνει ήδη ντέρμπι και έτσι έμεινε. Ωστόσο, η Venezia του Μάικ Μπράμος φάνηκε πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Για τους θριαμβευτές, ξεχώρισε o Mitchell Watt που σημείωσε “double double” με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του με μεγάλη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του ήταν και ο Μάικ Μπράμος που σκόραρε 12 πόντους.

Από την άλλη μεριά, η Brindisi είχε σε καλή μέρα τον Adrian Banks. Ο Aμερικανός γκαρντ τα έκανε όλα στο παρκέ πετυχαίνοντας 27 πόντους, που δυστυχώς δεν έφτασαν για την ομάδα του, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. 

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 34-30, 50-43, 73-67.

Venezia (Walter De Raffaele): De Nicolao 5 (1),Chappell 7, Μπράμος 12 (1), Daye 13(3), Watt 17, Mazzola 6 (2), Filloy, Cerella,Tonut 13(3), Stone, Vidmar

Brindisi (Francesco Vitucci): Banks 27 (4), Μartin 5 (1), Gaspardo 8(1),Thompson  6(2), Brown 3, Zanelli 7,Sutton 5, Campogrande 6(1), Stone

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ